Deelnemers gezocht voor onderzoek naar nieuw middel bij epilepsiepatiënten

24 augustus 2018

Binnenkort start er bij het CHDR een onderzoek naar de veiligheid en effecten van een mogelijk nieuw middel voor de behandeling van epilepsie. Hiervoor worden vrijwilligers tussen de 18-64 jaar gezocht met de diagnose epilepsie die gebruik maken van één (of meerdere) van de volgende geneesmiddelen: oxcarbazepine (Trileptal), lamotrigine (Lamictal), levetiracetam (Keppra) of Brivaracetam.

Het onderzoek bestaat uit 1 studieperiode van 14 dagen en 13 nachten. Voorafgaand aan het onderzoek is er een informatiegesprek en een medische keuring. De vergoeding voor het onderzoek is € 2514,00. Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed (€ 0,19 per km, max. 125km enkele reis) voor elke reis met uitzondering van de reiskosten voor de informatiebijeenkomst.

Als u geïnteresseerd bent in deelname kunt u vrijblijvend contact opnemen met het Centre for Human Drug Research te Leiden. Voor meer informatie kunt u terecht op Proefpersoon.nl of bellen naar 071-524 64 64 (op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur).

Meer informatie over dit onderzoek is te lezen op www.proefpersoon.nl.

Het CHDR (Centre for Human Drug Research) verricht sinds 1987 hoogwaardig geneesmiddelonderzoek met nieuwe en bestaande geneesmiddelen bij patiënten en gezonde vrijwilligers. De onderzoeken vinden plaats in ons, volledig ingerichte, klinisch centrum. De onderzoeken dragen bij aan de wetenschappelijke ontwikkeling van geneesmiddelen en vinden plaats conform de internationale regelgeving en volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Het CHDR is gevestigd in Leiden en werkt nauw samen met de Universiteit Leiden en de klinische afdelingen van het LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum).