Nieuws

Denk mee over een nieuw soort aanvalsdetectie

Heb jij een kind met epilepsie? En wil je meedenken over een nieuwe vorm van aanvalsdetectie? Lees dan snel verder!

Aanmelden

De slimme camera: Wat is het en hoe werkt het?

EpilepsieNL werkt samen met onderzoekers van het Teleconsortium (van o.a. SEIN, Kempenhaeghe en het UMC Utrecht) aan de ontwikkeling van een slimme camera. De slimme epilepsiecamera is een nieuwe vorm van aanvalsdetectie en onderscheidt zich van bestaande aanvalsdetectie-apparatuur.

Bestaande aanvalsdetectie-apparatuur reageert op iets dat tijdens de aanval gebeurt, bijvoorbeeld schokken of bewusteloosheid. Het apparaat herkent dan de aanval en geeft een alarm aan de omgeving. De slimme camera gaat een stap verder: het lukt in bepaalde situaties nu ook om gevaarlijke epileptische aanvallen te detecteren zonder dat het nodig is om apparaten aan of vlakbij iemand met epilepsie aan te sluiten. Via een slim programma, een algoritme, herkent het systeem een epileptische aanval en alarmeert het de omgeving. Hierdoor kan je direct reageren op een aanval van je kind. Zo zorgt de camera voor veiligheid en rust binnen het gezin.

Waarvoor hebben wij jou nodig?

Wij willen graag weten hoe deze camera eruit moet zien. En hoe deze het beste kan worden ingezet bij gezinnen thuis. Daarom zijn wij op zoek naar ouders/verzorgers van kinderen met epilepsie die ons hierbij kunnen helpen.

Door een focusgroep op te richten en gesprekken met ouders/verzorgers te voeren, verzamelen we alle wensen en behoeften. Zo komen we samen tot het beste hulpmiddel!

Wat bieden wij jou?

  • Je krijgt de kans jouw inbreng te geven bij de ontwikkeling van een nieuw hulpmiddel.
  • Wordt de camera ontwikkeld? Dan krijg je de mogelijkheid om deze als een van de eersten thuis te testen.
  • Je kunt jouw ervaringen en adviezen delen met andere ouders/verzorgers en leren van de ervaringen van anderen.
  • Je krijgt natuurlijk een reiskostenvergoeding.

Interesse om deel te nemen? Meld je hier aan. Bel voor meer informatie naar 030 634 40 63 of stuur een e-mail naar marcus@epilepsie.nl.

*Het TeleConsortium is een samenwerkingsverband tussen het Academisch Centrum voor Epileptologie Kempenhaeghe/Maastricht, Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN), het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht), de Technische Universiteit Eindhoven, Hobo Heeze BV, Pontes Medical, EpilepsieNL, LivAssured, CLB, stichting Dravetsyndroom.