Specifieke onderwerpen

Epilepsiechirurgie
Een epilepsie-operatie is een ingrijpende gebeurtenis. Goed geïnformeerd zijn is cruciaal om een goede beslissing te kunnen nemen. Contact met mensen die al een operatie hebben ondergaan kan erg waardevol en prettig zijn omdat je dan uit eerste hand hoort hoe één en ander verloopt en vooral ervaren is.
Maar ook na de operatie kan het fijn zijn om met andere geopereerden ervaringen uit te wisselen. Het blijft tenslotte een unieke zaak die moeilijk te delen is als je niet zelf bent geopereerd. Het komt veel voor dat mensen die kortgeleden zijn geopereerd willen praten over de bijkomende tijdelijke complicaties die ze ervaren.
Een paar keer per jaar zijn er informatiebijeenkomsten over epilepsiechirurgie.
Contactpersoon: Casper Baas
Telefoonnummer: 0118 853 411 (na 19.00 uur)
E-mail: chirurgie@epilepsiefonds.nl
Meer over chirurgie en de lotgenotencontactgroep.

Neurostimulatie
Het operatief inbrengen van een Nervus Vagus Stimulator (NVS) of Deep Brain Stimulation (DBS) is een ingrijpende gebeurtenis. Goed geïnformeerd zijn is cruciaal om een goede beslissing te kunnen nemen. Contact met mensen die reeds een NVS of DBS hebben, kan erg waardevol en prettig zijn omdat je dan uit eerste hand hoort hoe één en ander verloopt en vooral ervaren is.
Maar ook na het inbrengen kan het fijn zijn om met andere ervaringen uit te wisselen. Het blijft tenslotte een unieke zaak die moeilijk te delen is als je niet zelf een NVS of DBS hebt. Het komt veel voor dat mensen die kortgeleden een NVS of DBS hebben gekregen willen praten over de bijkomende tijdelijke complicaties die ze ervaren.
Een keer per jaar is een landelijke contactdag en geregeld informatiebijeenkomsten.
Contactpersoon: Marrie Kuijper
Telefoonnummer: 078 616 60 60
E-mail: neurostimulatie@epilepsiefonds.nl
Meer over neurostimulatie en de lotgenotencontactgroep.

Partners
De epilepsie van uw partner kan op vele manieren gevolgen hebben. De aanvallen waarmee u moet omgaan, de zorgen voor wat kán gebeuren, het aanpassen van plannen in het klein en in het groot. Invloed op uw relatie is bijna onvermijdelijk.
E-mail: partners@epilepsiefonds.nl

Jongeren
Als je jong bent heb je misschien vragen die andere jongeren het beste kunnen beantwoorden in plaats van de goed bedoelde adviezen van ouderen. Over school, studie, werken, relaties, rijbewijs, seksualiteit, ect.
Contactpersoon: Marieke Oostindjer
E-mail: jongeren@epilepsiefonds.nl

Epilepsie Nabestaanden
Epilepsie Nabestaanden biedt ondersteuning aan ouders/relaties die te maken hebben gehad met het overlijden van een naaste, waarbij het overlijden gerelateerd kan worden aan epilepsie (bijvoorbeeld door een ongeluk, tijdens een aanval of SUDEP, Sudden Unexpected Death in Epilepsy).
Contactpersoon: Ingrid van den Bosch
Telefoonnummer: 06 103 784 51 (na 19.00 uur)
E-mail: nabestaanden@epilepsiefonds.nl

Belasting en sociale wetgeving
In Nederland is veel geregeld en er zijn talloze instanties waar je terecht kunt. Daarnaast zijn er veel belastingregels voor chronisch zieken. Hebt u vragen of wilt u meer informatie?
Contactpersoon: Bertho van den Berg
Telefoonnummer: 036 533 86 87
E-mail: belasting@epilepsiefonds.nl