Bromfiets en brommobiel

Iedereen die 16 jaar of ouder is en in het bezit is van een rijbewijs AM, mag met een bromfiets, snorfiets of brommobiel rijden. Dit mag ook als u epilepsie hebt of krijgt. Wel gelden een aantal aandachtspunten.

Met epilepsie op een bromfiets, kan dat?

Als u epilepsie hebt en auto of motor wilt rijden, dan gelden daar wettelijke regels voor. Deze regels gelden voor het rijbewijs A en B. Er zijn geen wettelijke regels voor het rijden op een brommer (rijbewijs AM). In de praktijk moet u echter altijd rekening houden met mogelijke aanvallen. Overleg eerst met uw neuroloog of verkeersdeelname in uw situatie verantwoord is. Overleg vervolgens met uw verzekering of zij eventuele schade dekken.

Brommobiel

Met het rijbewijs AM mag u een brommobiel besturen. Als u epilepsie hebt en in een brommobiel wilt rijden, dan gelden daar geen aanvullende wettelijke regels voor. Net als bij het rijden op een brommer moet u wel rekening houden met mogelijke aanvallen. Overleg altijd eerst met uw neuroloog of verkeersdeelname in uw situatie verantwoord is. Overleg vervolgens met uw verzekering of zij eventuele schade dekken.