VriendenLoterij

Speel mee met de VriendenLoterij en steun het Epilepsiefonds. De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Als deelnemer aan de loterij bepaalt u zelf voor welk goed doel u meespeelt.

Speel mee voor het Epilepsiefonds

Speel mee voor het Epilepsiefonds

Als u kiest voor het Epilepsiefonds, draagt u bij aan de bestrijding van epilepsie. De helft van uw inleg gaat rechtstreeks naar het doel van uw keuze. Koop nu een lot in de VriendenLoterij en word vriend van het Epilepsiefonds.

Koop een lot

Winnen

Bij de VriendenLoterij is uw mobiele nummer uw lotnummer. Iedere trekking maken deelnemers kans op ruim honderdduizend verschillende prachtige prijzen! Een lot kost € 14,-. Koopt u een lot via bovenstaande knop? Dan gaat meer dan 40% van de lotprijs rechtstreeks naar het Epilepsiefonds. 

Gerealiseerde projecten dankzij VriendenLoterij

Het Epilepsiefonds ontvangt sinds 1998 bijdragen van de VriendenLoterij. In totaal heeft het fonds ruim 10,7 miljoen euro gekregen. Met dit bedrag zijn verschillende projecten gerealiseerd:

Epilepsieschool ingericht met steun VriendenLoterij

Epilepsieschool ingericht met steun VriendenLoterij

De Muldersteeg is een school voor kinderen die door epilepsie of neurologische leer- en ontwikkelingsstoornissen niet kunnen deelnemen aan regulier onderwijs. Veel van hen zijn onder behandeling in de naastgelegen Hans Berger Kliniek. In de 5 lokalen is plaats voor maximaal 75 kinderen.

Dankzij een substantiële bijdrage van de VriendenLoterij is de school uitgerust met bijzondere voorzieningen, zoals een videoregistratiesysteem. Met inzet van camera's kunnen zorgprofessionals veel informatie ontvangen over het functioneren van een kind en over epileptische aanvallen. Ook is er met steun van de VriendenLoterij een speciale buitenruimte ingericht, waar de kinderen veilig en met veel plezier kunnen spelen.

Nieuwe snoezelbus voor mensen met epilepsie en een beperking

Nieuwe snoezelbus voor mensen met epilepsie en een beperking

Een extra bijdrage van € 287.000,- van de VriendenLoterij heeft het Epilepsiefonds in 2013 gebruikt voor de realisatie van een nieuwe snoezelbus. Snoezelen is ontspannen in een ruimte waarin voorwerpen, beelden, kleuren, geuren en geluiden de zintuigen aangenaam prikkelen. Voor mensen met epilepsie en een zware beperking is snoezelen een van de weinige manieren om te ontspannen.

Omdat niet iedereen een snoezelruimte in de buurt heeft, is in 2007 het initiatief genomen voor een mobiele Snoezelbus. Dit project is een groot succes, maar de oude Snoezelbus was vanwege milieunormen aan vervanging toe. Dankzij de bijdrage van de VriendenLoterij blijft mobiel snoezelen mogelijk.