Epilepsie verstoort

Epilepsie verstoort nog steeds dagelijks de levens van veel mensen en is niet te genezen. Maar liefst 30% van de mensen met epilepsie blijft aanvallen houden met alle gevolgen van dien. Daarom gaan we in de aanval! Ook jij kunt je steentje bijdragen door online te collecteren.

Eveline: ”Ik collecteer omdat, ik heel graag wens dat er meer onderzoek gedaan kan worden en zoveel mogelijk mensen met epilepsie geholpen kunnen worden. Het is zo van belang dat juiste medicatie of operaties ingesteld of ingezet kunnen worden, zodat er rust mag terugkeren in gezinnen waar een familielid epilepsie treft. Onze jongste zoon Olivier, die binnenkort 2 zal worden, is gediagnosticeerd met een zeldzame gen mutatie, waar onder andere epilepsie bij voorkomt. De epileptische aanvallen zijn kort na zijn eerste levensjaar aan het licht gekomen, maar waarschijnlijk wel eerder voorgekomen.”

Miljuschka over haar dochter Felina

"Epilepsie is iets mysterieus totdat je ermee te maken krijgt. Mijn dochter heeft nu zes jaar epilepsie. Er moet meer geld komen voor onderzoek zodat er oplossingen kunnen komen. Wij zijn al jaren in de weer met medicatie en diagnostiek maar nog steeds lopen we achter de feiten aan. Het naarste van alles is dat het maar 1 x goed mis hoeft te gaan. Een onbewaakt moment en het is basta. Dus doneer alstublieft voor onderzoek, zodat er gezocht kan worden naar oplossingen."

Anne over haar zoon Matthijs

''Ik collecteer omdat, de onderzoeken uit het verleden het mogelijk hebben gemaakt dat onze zoon genezen is. Dat gunnen we iedereen en daarom zetten we ons vol liefde en dankbaarheid in als ambassadeur voor EpilepsieNL.'' ''Onze zoon Matthijs (2008) kreeg op zesjarige leeftijd epilepsie. Waarschijnlijk had hij het al veel langer maar toen was de eerste grote zichtbare aanval. Van de een op de andere dag kon hij niet meer alleen zijn, moest bergen medicijnen nemen en zijn en ons leven werd verstoord door angst en zorgen. Toen bleek dat hij in aanmerking kwam voor epilepsiechirurgie veranderde zijn toekomstperspectief van kansloos in kansrijk. Zijn linkerhersenhelft is uitgezet en heeft daarmee het monster onschadelijk gemaakt. Matthijs is nu 7 jaar aanvalsvrij.''

Anne Matthijs - online collecteren

Carmen: ”Ik collecteer online, omdat ik weet hoe het is om te leven met epilepsie. Ik heb zelf epilepsie gehad. Gelukkig ben ik al jaren aanvalsvrij zonder medicatie. Helaas ziet de toekomst er voor veel mensen met epilepsie minder rooskleurig uit. Zij leven met veel onzekerheid, want een aanval komt altijd onverwachts. Online collecteren is makkelijk en kost me weinig tijd, ideaal in een wereld waar iedereen een druk leven lijdt.”

Online collecteren is leuk en kost weinig tijd. In een paar simpele stappen maak je jouw online collectebus aan en help je mensen met epilepsie en hun naasten. Ga samen met ons in de aanval en maak ook een online bus aan!

Maak nu jouw online collectebus aan!