Voor collecteleiders

De jaarlijkse collecte is de belangrijkste inkomstenbron voor het Epilepsiefonds. Alleen met de hulp van ruim 25.000 collectevrijwilligers is de organisatie van onze collecte mogelijk. Dankzij uw inzet kunnen we mensen met epilepsie helpen. Hier vindt u handige informatie over de werkzaamheden van collecteleiders, hulpmiddelen om de collecte of een andere actie te promoten en tips om de organisatie van de collecte in uw wijk of woonplaats zo makkelijk mogelijk te maken en nieuwe vrijwilligers te werven.

Werkzaamheden collecteleider

Om precies te laten zien wat de werkzaamheden van een collecteleider zijn, maakten wij dit filmpje. Daarin leggen we precies uit welke taken een collecteleider tijdens de collecteweek uitvoert.

Wat doet een collecteleider?

Contactgegevens regio- en stadscoördinatoren

Als collecteleider van het Epilepsiefonds krijgt u begeleiding en ondersteuning van een regio- of stadscoördinator. Hebt u vragen, neem dan contact op met de coördinator in uw regio.

Contactgegevens per regio

Materialen

De collecteweek is van 1 t/m 6 juni 2020. Hier vindt u een overzicht van handige materialen en hulpmiddelen die u kunt gebruiken bij de organisatie van de collecte in uw wijk of woonplaats.

Materialen en hulpmiddelen

Persberichten collecte

U kunt zelf aandacht vragen voor de collecte of nieuwe collectanten werven via lokale media. Maak het u daarbij gemakkelijk, gebruik een van de kant-en-klare persberichten.

Aandacht voor de collecte

Stopperadvertenties collecte

Regionale en lokale media hebben regelmatig onverkochte plaatsen in de krant over die opgevuld worden met advertenties van goede doelen. Daarom bieden wij een variatie aan gratis advertenties met een oproep voor nieuwe collectanten.

Advertenties om collectanten te werven

Maatschappelijke stage

​Om jongeren te betrekken bij onze collecteweek, kunnen zij via een maatschappelijke stage collecteren voor het Epilepsiefonds​.

Stage in de collecteweek