Onze collectanten

Mede dankzij de inzet van duizenden collectevrijwilligers en hun betrokkenheid bij ons werk, kunnen wij ons blijven inzetten voor een betere behandeling voor mensen met epilepsie. Wie zijn al die mensen die zich met hart en ziel inzetten? Graag stellen wij een aantal van onze collectehelden aan je voor.

De verhalen van deze collectanten verschenen eerder in ons voorlichtingstijdschrift Epilepsie Magazine. In dit kwartaalblad lees je artikelen over onderzoek, ervaringen en nieuws. Neem een abonnement.

"Aanvallen kunnen altijd op de loer liggen"

"Aanvallen kunnen altijd op de loer liggen"

Marco collecteert voor zijn cliënten. Via zijn werk is hij met epilepsie in aanraking gekomen. Daarvoor had hij weleens van epilepsie gehoord, maar het stond toch ver van hem af. Dat veranderde toen hij zich een aantal jaar geleden liet omscholen tot begeleider in de gehandicaptenzorg. De cliënten met wie hij werkt, hebben vaak een ernstige beperking, en epilepsie. 

"Gratis frisse lucht, gratis beweging!"

"Gratis frisse lucht, gratis beweging!"

Truus begon in 2004 met collecteren. Lekker in de zomer, dus dat leek haar leuk. Hoewel ze zelf geen gezondheidsproblemen heeft, realiseert ze zich wel hoe zwaar epilepsie voor anderen kan zijn. Daarom zet ze zich graag in voor mensen die een aandoening hebben. 

"Ik vind het serieus een kleine moeite"

"Ik vind het serieus een kleine moeite"

Renske werkte ruim zeven jaar bij het Epilepsiefonds gewerkt, als Coördinator Communicatie. Tijdens haar tijd bij ons fonds heeft ze veel mensen met epilepsie gesproken. Hun verhalen grepen haar soms echt aan. Omdat collecteren een kleine moeite is om iets te kunnen betekenen voor deze mensen, doet ze het graag. 

"Gelukkig gaat het met mijn man en zoon nu goed"

"Gelukkig gaat het met mijn man en zoon nu goed"

De man van Els had vroeger epilepsie. Gelukkig is hij nu aanvalsvrij. Indertijd hebben ze laten onderzoeken of de aandoening bij hun erfelijk was, maar dat was niet zo en ze kregen een gezonde zoon. Maar toen hij drie was, trof ze hem bewusteloos aan in bed. Ze is ging gaan verdiepen in de aandoening en kwam uiteindelijk bij het Epilepsiefonds terecht. Toen ze zag dat het fonds collecteerde, hoefde ze niet lang na te denken.