Actueel

Hier vindt u de nieuws- en persberichten die door het Epilepsiefonds zijn uitgebracht.

 • Lintje voor oud-ambassadrice Astrid Joosten

  Nieuws

  26-04-2017

  Tijdens de lintjesregen op 26 april in de Nieuwe Kerk in Amsterdam ontvingen verschillende bekende en onbekende Nederlanders een lintje. Ook oud-ambassadrice Astrid Joosten mocht een koninklijke onderscheiding in ontvangst nemen.

  Lees verder
 • Voor een recordbedrag aan epilepsieonderzoek van start

  Nieuws

  13-04-2017

  Epilepsie heeft een ingrijpende invloed op iemands leven. Nog steeds zijn er in Nederland 120.000 mensen die epilepsie hebben en elk moment een aanval kunnen krijgen. De komende jaren gaat dat aantal naar verwachting alleen maar groeien. Daarom wil het Epilepsiefonds genezing van epilepsie zo snel mogelijk dichterbij brengen. Om dat te bereiken hebben we het voor elkaar gekregen dat er dit jaar een recordbedrag van € 4,6 miljoen voor verschillende epilepsieonderzoeken beschikbaar is.

  Lees verder
 • Tele2 steunt het Epilepsiefonds!

  Persbericht

  30-03-2017

  Tijdens de voetbalwedstrijd FC Utrecht – Willem II op zaterdag 1 april staat het Epilepsiefonds op de shirts van de spelers van FC Utrecht. Connectiviteitspartner van FC Utrecht, Tele2, stelt haar ruimte op het shirt af aan het goede doel.

  Lees verder
 • Nieuwe Voorzitter Wetenschappelijke Adviesraad

  Nieuws

  30-03-2017

  Op 1 januari 2017 is Prof. Dr. J.J. Heimans toegetreden tot onze Wetenschappelijke Adviesraad (WAR) in de functie van voorzitter. Hij heeft daarmee het stokje overgenomen van Prof. Dr. K.P.J. Braun, die als lid deel zal blijven uitmaken van de WAR. Prof. Heimans is emeritus hoogleraar neurologie aan het VUmc en gespecialiseerd in neuro-oncologie. De WAR streeft altijd naar een zo objectief en onafhankelijk mogelijke beoordeling van de subsidieaanvragen voor wetenschappelijk onderzoek. In dat streven past een voorzitter die niet uit het epilepsieveld afkomstig is

  Lees verder
 • Opnieuw geld beschikbaar voor Publiek Private Samenwerkingen

  Nieuws

  08-03-2017

  Ook dit jaar verstrekt stichting Health~Holland subsidie aan onderzoeksprojecten waarbij een onderzoeksorganisatie samenwerkt met het bedrijfsleven. Het doel van deze subsidie is het stimuleren van publiek-private samenwerkingen om daarmee de vertaalslag van de onderzoeksresultaten naar innovatieve producten en diensten te versnellen. Ook epilepsieonderzoek komt hiervoor in aanmerking.

  Lees verder
 • Drie extra onderzoeksprojecten gehonoreerd

  Nieuws

  13-02-2017

  In samenwerking met overheidsorganisaties Health Holland en ZonMw heeft het Epilepsiefonds extra onderzoeksprojecten gehonoreerd gekregen in het programma ‘Translationeel Onderzoek’.

  Lees verder
 • Epilepsiefonds speelt in op groeiende behoefte epilepsieonderzoek

  Persbericht

  13-02-2017

  In Nederland zijn er nog steeds 120.000 mensen die epilepsie hebben en die op ieder moment onverwachts een aanval kunnen krijgen. Dit aantal stijgt de komende jaren door de vergrijzing naar verwachting tot meer dan 140.000 mensen. Want ook op latere leeftijd kan iemand getroffen worden door epilepsie. Het werk van het Epilepsiefonds en de onderzoeken die het fonds daarmee financiert, zijn daarom harder nodig dan ooit.

  Lees verder
 • Oproep voor ouders met kinderen met epilepsie

  Nieuws

  27-09-2016

  Graag vragen we uw aandacht voor het volgende. Het bedrijf Livassured heeft in samenwerking met het hersencentrum van UMC Utrecht, Kempenhaeghe en SEIN het product de ‘Nightwatch’ ontwikkeld.

  Lees verder
 • Epilepsie-app maakt nu ook acute hulp bij aanvallen mogelijk

  Persbericht

  13-09-2016

  Het Epilepsiefonds stelt een belangrijke uitbreiding beschikbaar voor de gebruikers van de epilepsiemodule van MedApp. De nieuwe versie van deze gratis app biedt nu ook een ”Volg mij”-functie en een aanvalsalarm. In de epilepsiemodule die in juni jongstleden werd gelanceerd, kan iemand met epilepsie al sinds die tijd zijn of haar epileptische aanvallen gedetailleerd bijhouden en het aanvalsdossier delen met zorgverleners.

  Lees verder
 • SEIN en UMC Utrecht organiseren tweedaags symposium over Moeilijk Instelbare Epilepsie

  Nieuws

  12-09-2016

  Tijdens dit symposium komen de nieuwste kennis en inzichten op het gebied van Moeilijk Instelbare Epilepsie (MIE) aan bod. Sprekers tijdens deze tweedaagse zijn onder andere prof. dr. K. Braun, hoogleraar kinderneurologie UMC Utrecht en dr. W.B. Gunning, neuroloog SEIN.

  Lees verder
1...4567...11