Actueel

Hier vindt u de nieuws- en persberichten die door het Epilepsiefonds zijn uitgebracht.

 • Opnieuw geld beschikbaar voor Publiek Private Samenwerkingen

  Nieuws

  08-03-2017

  Ook dit jaar verstrekt stichting Health~Holland subsidie aan onderzoeksprojecten waarbij een onderzoeksorganisatie samenwerkt met het bedrijfsleven. Het doel van deze subsidie is het stimuleren van publiek-private samenwerkingen om daarmee de vertaalslag van de onderzoeksresultaten naar innovatieve producten en diensten te versnellen. Ook epilepsieonderzoek komt hiervoor in aanmerking.

  Lees verder
 • Drie extra onderzoeksprojecten gehonoreerd

  Nieuws

  13-02-2017

  In samenwerking met overheidsorganisaties Health Holland en ZonMw heeft het Epilepsiefonds extra onderzoeksprojecten gehonoreerd gekregen in het programma ‘Translationeel Onderzoek’.

  Lees verder
 • Epilepsiefonds speelt in op groeiende behoefte epilepsieonderzoek

  Persbericht

  13-02-2017

  In Nederland zijn er nog steeds 120.000 mensen die epilepsie hebben en die op ieder moment onverwachts een aanval kunnen krijgen. Dit aantal stijgt de komende jaren door de vergrijzing naar verwachting tot meer dan 140.000 mensen. Want ook op latere leeftijd kan iemand getroffen worden door epilepsie. Het werk van het Epilepsiefonds en de onderzoeken die het fonds daarmee financiert, zijn daarom harder nodig dan ooit.

  Lees verder
 • Oproep voor ouders met kinderen met epilepsie

  Nieuws

  27-09-2016

  Graag vragen we uw aandacht voor het volgende. Het bedrijf Livassured heeft in samenwerking met het hersencentrum van UMC Utrecht, Kempenhaeghe en SEIN het product de ‘Nightwatch’ ontwikkeld.

  Lees verder
 • Epilepsie-app maakt nu ook acute hulp bij aanvallen mogelijk

  Persbericht

  13-09-2016

  Het Epilepsiefonds stelt een belangrijke uitbreiding beschikbaar voor de gebruikers van de epilepsiemodule van MedApp. De nieuwe versie van deze gratis app biedt nu ook een ”Volg mij”-functie en een aanvalsalarm. In de epilepsiemodule die in juni jongstleden werd gelanceerd, kan iemand met epilepsie al sinds die tijd zijn of haar epileptische aanvallen gedetailleerd bijhouden en het aanvalsdossier delen met zorgverleners.

  Lees verder
 • SEIN en UMC Utrecht organiseren tweedaags symposium over Moeilijk Instelbare Epilepsie

  Nieuws

  12-09-2016

  Tijdens dit symposium komen de nieuwste kennis en inzichten op het gebied van Moeilijk Instelbare Epilepsie (MIE) aan bod. Sprekers tijdens deze tweedaagse zijn onder andere prof. dr. K. Braun, hoogleraar kinderneurologie UMC Utrecht en dr. W.B. Gunning, neuroloog SEIN.

  Lees verder
 • Vier veelbelovende onderzoeken van start in 2017

  Nieuws

  04-08-2016

  Op 16 juni heeft het Epilepsiefonds, op advies van de Wetenschappelijke Adviesraad (WAR) besloten welke onderzoeken met ingang van 2017 voor subsidie in aanmerking komen. De volgende onderzoeken gaan met subsidie van het Epilepsiefonds van start.

  Lees verder
 • Nieuwe app voor mensen met epilepsie

  Nieuws

  21-06-2016

  Aanvallen bijhouden, medicijnen invoeren, een medicijnschema maken en bijhouden, medicijnwekkers instellen, een aanvalsoverzicht inzien en uitprinten.

  Lees verder
 • DSC_0001.JPG

  Geslaagd Nationaal Epilepsie Symposium 2016!

  Nieuws

  13-06-2016

  Lees verder
 • GotD_Epilepsie_B70_FIETS.jpg

  Spullen verkopen voor het goede doel

  Nieuws

  01-06-2016

  Hebt u spullen in huis die u niet meer gebruikt? En draagt u graag een steentje bij aan een goed doel? Dan kunt u vanaf vandaag terecht op www.goedomtedelen.nl. Via deze site kunt u eenvoudig en veilig uw overbodige spullen verkopen.

  Lees verder
1...4567...11