Actueel

Hier vindt u de nieuws- en persberichten die door het Epilepsiefonds zijn uitgebracht.

 • Geef_gerust_728x90_versie_1stilstaand.png

  Start publiekscampagne Geef gerust aan een Erkend Goed Doel

  Nieuws

  19-10-2017

  De campagne ‘Geef gerust aan een Erkend Goed Doel’ speelt in op behoefte van donateurs om te weten dat donaties goed besteed worden

  Lees verder
 • Vergroot epilepsiebehandeling herstelkans van comapatiënten?

  Nieuws

  30-08-2017

  Jaarlijks raken in Nederland 8000 mensen in coma na een hartstilstand. Ongeveer de helft van de patiënten ontwaakt uit coma en herstelt binnen een half jaar voldoende om voor zichzelf te kunnen zorgen. Bij één op de vijf wordt tijdens coma afwijkende hersenactiviteit vastgesteld, die lijkt op epilepsie. Het is onduidelijk of behandeling met medicijnen tegen epilepsie de kans op herstel vergroot.

  Lees verder
 • Uitbreiding webwinkel

  Nieuws

  24-08-2017

  De webwinkel van het Epilepsiefonds is onlangs uitgebreid met een nieuwe categorie producten. Artikelen die in de rubriek ‘Medisch uitgediept’ van ons voorlichtingsblad Epilepsie Magazine zijn verschenen, zijn nu als losse items gratis te downloaden.

  Lees verder
 • DSC_0150.JPG

  Proefschriftprijs dit jaar voor Kim Boshuisen

  Nieuws

  30-06-2017

  Vanmorgen is tijdens een feestelijke bijeenkomst in het UMC Utrecht de Harry Meinardi proefschriftprijs van het Epilepsiefonds uitgereikt aan dr. Kim Boshuisen. Zij kreeg deze prijs voor haar promotieonderzoek naar het afbouwen van anti-epileptica bij kinderen die epilepsiechirurgie ondergingen.

  Lees verder
 • Weer geld beschikbaar voor nieuw onderzoek

  Nieuws

  24-05-2017

  Ruim acht miljoen mensen in Nederland hebben een chronische ziekte. Dat heeft een grote invloed op hun dagelijks leven, maar ook op onze economie en maatschappij. Epilepsie is een van deze chronische aandoeningen. Topsector Life Sciences & Health (Topsector LSH) en de Samenwerkende GezondheidsFondsen (SGF) stellen dit jaar 3 miljoen euro ter beschikking voor de cofinanciering van een publiek-private onderzoeksinitiatief waardoor mensen met een chronische aandoening zo fit en betrokken mogelijk kunnen leven.

  Lees verder
 • Matthijs gaat verder met de helft

  Persbericht

  15-05-2017

  Ieder jaar worden ongeveer 65 kinderen met epilepsie geopereerd. Dit aantal is de laatste jaren sterk toegenomen. Vooral bij kinderen zijn de hersenen nog flexibel waardoor de ene hersenhelft soms zelfs taken van de andere helft kan overnemen. Om een betere behandeling van epilepsie voor meer kinderen mogelijk te maken, blijft onderzoek onmisbaar. En onderzoek leidde al tot resultaat, zoals blijkt uit het verhaal van Anne.

  Lees verder
 • Lintje voor oud-ambassadrice Astrid Joosten

  Nieuws

  26-04-2017

  Tijdens de lintjesregen op 26 april in de Nieuwe Kerk in Amsterdam ontvingen verschillende bekende en onbekende Nederlanders een lintje. Ook oud-ambassadrice Astrid Joosten mocht een koninklijke onderscheiding in ontvangst nemen.

  Lees verder
 • Voor een recordbedrag aan epilepsieonderzoek van start

  Nieuws

  13-04-2017

  Epilepsie heeft een ingrijpende invloed op iemands leven. Nog steeds zijn er in Nederland 120.000 mensen die epilepsie hebben en elk moment een aanval kunnen krijgen. De komende jaren gaat dat aantal naar verwachting alleen maar groeien. Daarom wil het Epilepsiefonds genezing van epilepsie zo snel mogelijk dichterbij brengen. Om dat te bereiken hebben we het voor elkaar gekregen dat er dit jaar een recordbedrag van € 4,6 miljoen voor verschillende epilepsieonderzoeken beschikbaar is.

  Lees verder
 • Tele2 steunt het Epilepsiefonds!

  Persbericht

  30-03-2017

  Tijdens de voetbalwedstrijd FC Utrecht – Willem II op zaterdag 1 april staat het Epilepsiefonds op de shirts van de spelers van FC Utrecht. Connectiviteitspartner van FC Utrecht, Tele2, stelt haar ruimte op het shirt af aan het goede doel.

  Lees verder
 • Nieuwe Voorzitter Wetenschappelijke Adviesraad

  Nieuws

  30-03-2017

  Op 1 januari 2017 is Prof. Dr. J.J. Heimans toegetreden tot onze Wetenschappelijke Adviesraad (WAR) in de functie van voorzitter. Hij heeft daarmee het stokje overgenomen van Prof. Dr. K.P.J. Braun, die als lid deel zal blijven uitmaken van de WAR. Prof. Heimans is emeritus hoogleraar neurologie aan het VUmc en gespecialiseerd in neuro-oncologie. De WAR streeft altijd naar een zo objectief en onafhankelijk mogelijke beoordeling van de subsidieaanvragen voor wetenschappelijk onderzoek. In dat streven past een voorzitter die niet uit het epilepsieveld afkomstig is

  Lees verder
1...4567...12