Actueel

Hier vindt u de nieuws- en persberichten die door het Epilepsiefonds zijn uitgebracht.

 • Jaarverslag 2017 gepubliceerd

  Nieuws

  07-08-2018

  Het Epilepsiefonds verantwoordt ieder jaar graag hoe er gewerkt wordt en wat er bereikt is. Deze resultaten worden samengevoegd in een jaarverslag. Hierin kunt u de belangrijkste resultaten en ontwikkelingen van het afgelopen jaar lezen.

  Lees verder
 • bobby-taart-nieuws.JPG

  Taart en subsidie voor onderzoek dr. Koeleman en dr. Singh

  Nieuws

  19-07-2018

  Het Epilepsiefonds subsidieert veelbelovend onderzoek. In een van de studies die in 2019 start onderzoeken dr. Bobby Koeleman en dr. Sakshi Singh van het UMC Utrecht de mogelijkheid om medicijnen tegen epilepsie gerichter toe te passen door de werkzame stoffen te verpakken in liposomen. Het Epilepsiefonds verraste Koeleman maandag 16 juli met het goede nieuws én een taart.

  Lees verder
 • nightwalk_logo.png

  Gezamenlijk de nacht tegemoet voor het goede doel

  Nieuws

  10-07-2018

  Het Epilepsiefonds organiseert dit jaar de Epilepsie Night Walk ter ere van het 125-jarig bestaan van het fonds. Deze wandeltocht vindt plaats op vrijdagavond 26 oktober, rondom het klooster ‘Providentia’ bij Kempenhaeghe Centrum voor Epilepsiewoonzorg. De aanvang is rond schemertijd, en gezamenlijk wandelen de deelnemers de nacht tegemoet.

  Lees verder
 • Waarschuwing: Incredibles 2 kan lichtflitsgevoelige epilepsie uitlokken

  Nieuws

  26-06-2018

  Disney waarschuwt bioscoopbezoekers dat hun nieuwe animatiefilm epileptische aanvallen kan uitlokken. De film The Incredibles 2, die in Nederland vanaf woensdag 27 juni in de bioscopen draait, ging in Amerika al een paar weken geleden in première. Na de eerste vertoningen kwamen er berichten naar buiten van mensen die een epileptische aanval kregen tijdens de film. De film zou scènes bevatten met felle lichtflitsen en hier onvoldoende voor waarschuwen.

  Lees verder
 • Jaarverslag 2017 gepubliceerd

  Nieuws

  25-06-2018

  We verantwoorden graag hoe we werken en wat we bereiken. Daarom vatten we onze belangrijkste resultaten en ontwikkelingen voor u samen in een jaarverslag.

  Lees verder
 • Collectespot: Julia collecteert voor het Epilepsiefonds

  Nieuws

  05-06-2018

  Julia heeft epilepsie. Gelukkig heeft zij haar aanvallen goed onder controle dankzij de juiste behandeling. Helaas geldt dit niet voor iedereen met epilepsie.

  Lees verder
 • IMG_4732.jpg

  Karin Bloemen opent collecteweek Epilepsiefonds

  Nieuws

  04-06-2018

  Karin Bloemen, de grande dame van het Nederlandse toneel, doet dit jaar de eerste donatie in de collectebus van het Epilepsiefonds. Karin heeft epilepsie van nabij meegemaakt en draagt het fonds daarom een warm hart toe.

  Lees verder
 • Epilepsiefonds gaat contactloos collecteren

  Nieuws

  03-05-2018

  Collectanten krijgen steeds vaker te horen dat er geen contant geld in huis is. Daarom gaat het Epilepsiefonds de digitale collectebus testen.

  Lees verder
 • Vriendenloterij_2018.jpg

  Epilepsiefonds ontvangt prachtig bedrag van de Vriendenloterij

  Nieuws

  21-02-2018

  Afgelopen maandag mocht Martin Boer, directeur van het Epilepsiefonds, weer een prachtig bedrag van de VriendenLoterij in ontvangst nemen. In 2017 is er door de spelers van de VriendenLoterij maar liefst € 649.543,– bijeen gespeeld.

  Lees verder
 • Deelnemers gezocht!

  Nieuws

  15-02-2018

  Halverwege 2018 start het Episode-onderzoek: een onderzoek naar de betekenis van epilepsie-hulphonden voor de gezondheid van mensen met epilepsie. Daarom zijn wij op zoek naar deelnemers.

  Lees verder
1...4567...13