Actueel

Hier vindt u de nieuws- en persberichten die door het Epilepsiefonds zijn uitgebracht.

 • Vriendenloterij_2018.jpg

  Epilepsiefonds ontvangt prachtig bedrag van de Vriendenloterij

  Nieuws

  21-02-2018

  Afgelopen maandag mocht Martin Boer, directeur van het Epilepsiefonds, weer een prachtig bedrag van de VriendenLoterij in ontvangst nemen. In 2017 is er door de spelers van de VriendenLoterij maar liefst € 649.543,– bijeen gespeeld.

  Lees verder
 • Deelnemers gezocht!

  Nieuws

  15-02-2018

  Halverwege 2018 start het Episode-onderzoek: een onderzoek naar de betekenis van epilepsie-hulphonden voor de gezondheid van mensen met epilepsie. Daarom zijn wij op zoek naar deelnemers.

  Lees verder
 • logo_125jaar_epilepsiefonds.jpg

  Extra call € 50.000,- innovatief idee

  Nieuws

  18-01-2018

  In 2018 bestaat het Epilepsiefonds 125 jaar. In het kader van dit jubileum stelt het Epilepsiefonds € 50.000,- beschikbaar voor een onderzoeker met een innovatief idee.

  Lees verder
 • Epilepsie Groei-wijzer beschikbaar

  Nieuws

  07-12-2017

  De overgang van jeugd naar volwassenheid gaat gepaard met veel veranderingen: lichamelijk, psychisch en sociaal. Voor mensen met epilepsie kan deze overgang nog moeilijker zijn. Zij worden, vaker dan leeftijdsgenoten, in hun activiteiten beperkt. Daarom duurt het soms langer om belangrijke mijlpalen in de ontwikkeling te bereiken. Om hierbij te helpen, heeft Op Eigen Benen de Epilepsie Groei-wijzer ontwikkeld. Op Eigen Benen richt zich op jongeren met een chronische aandoening, hun ouders en zorgverleners.

  Lees verder
 • Genezing epilepsie weer dichterbij

  Nieuws

  21-11-2017

  De collecteweek van het Epilepsiefonds (29 mei tot en met 3 juni) heeft in totaal € 890.742,– opgebracht. Landelijk hebben ruim 15.000 vrijwilligers geld opgehaald om de genezing van epilepsie dichterbij te brengen.

  Lees verder
 • Geef_gerust_728x90_versie_1stilstaand.png

  Start publiekscampagne Geef gerust aan een Erkend Goed Doel

  Nieuws

  19-10-2017

  De campagne ‘Geef gerust aan een Erkend Goed Doel’ speelt in op behoefte van donateurs om te weten dat donaties goed besteed worden

  Lees verder
 • Vergroot epilepsiebehandeling herstelkans van comapatiënten?

  Nieuws

  30-08-2017

  Jaarlijks raken in Nederland 8000 mensen in coma na een hartstilstand. Ongeveer de helft van de patiënten ontwaakt uit coma en herstelt binnen een half jaar voldoende om voor zichzelf te kunnen zorgen. Bij één op de vijf wordt tijdens coma afwijkende hersenactiviteit vastgesteld, die lijkt op epilepsie. Het is onduidelijk of behandeling met medicijnen tegen epilepsie de kans op herstel vergroot.

  Lees verder
 • Uitbreiding webwinkel

  Nieuws

  24-08-2017

  De webwinkel van het Epilepsiefonds is onlangs uitgebreid met een nieuwe categorie producten. Artikelen die in de rubriek ‘Medisch uitgediept’ van ons voorlichtingsblad Epilepsie Magazine zijn verschenen, zijn nu als losse items gratis te downloaden.

  Lees verder
 • DSC_0150.JPG

  Proefschriftprijs dit jaar voor Kim Boshuisen

  Nieuws

  30-06-2017

  Vanmorgen is tijdens een feestelijke bijeenkomst in het UMC Utrecht de Harry Meinardi proefschriftprijs van het Epilepsiefonds uitgereikt aan dr. Kim Boshuisen. Zij kreeg deze prijs voor haar promotieonderzoek naar het afbouwen van anti-epileptica bij kinderen die epilepsiechirurgie ondergingen.

  Lees verder
 • Weer geld beschikbaar voor nieuw onderzoek

  Nieuws

  24-05-2017

  Ruim acht miljoen mensen in Nederland hebben een chronische ziekte. Dat heeft een grote invloed op hun dagelijks leven, maar ook op onze economie en maatschappij. Epilepsie is een van deze chronische aandoeningen. Topsector Life Sciences & Health (Topsector LSH) en de Samenwerkende GezondheidsFondsen (SGF) stellen dit jaar 3 miljoen euro ter beschikking voor de cofinanciering van een publiek-private onderzoeksinitiatief waardoor mensen met een chronische aandoening zo fit en betrokken mogelijk kunnen leven.

  Lees verder
1...4567...12