Actueel

Hier vindt u de nieuws- en persberichten die door het Epilepsiefonds zijn uitgebracht.

 • Miljuschka Witzenhausen en Erwin Koeman collecteren voor Epilepsiefonds

  Nieuws

  03-06-2020

  Miljuschka Witzenhausen en Erwin Koeman zetten zich in tijdens de digitale collecte van het Epilepsiefonds. Omdat er dit jaar geen collectanten van het Epilepsiefonds langs de deuren kunnen, dragen ze op deze manier hun steentje bij. Als ouders van kinderen met epilepsie, weten beide BN’ers hoeveel impact epilepsie op je leven heeft. “Je bent er eigenlijk de hele dag mee bezig.”

  Lees verder
 • Geef ook aan de digitale collectant!

  Nieuws

  02-06-2020

  De collectanten van het Epilepsiefonds gaan dit jaar niet met hun collectebus langs de deuren. “Dit was een onvermijdelijk besluit”, vertelt Joost Wijnhoud, directeur Epilepsiefonds. “De collecteweek, van 1 tot en met 6 juni, is een van de belangrijkste weken van het jaar voor ons fonds om geld om te halen voor wetenschappelijk onderzoek. Gelukkig biedt online collecteren uitkomst. Zo kunnen onze collectanten toch collecteren, maar dan veilig vanuit huis.”

  Lees verder
 • Digitale collecteweek start 1 juni

  Nieuws

  28-05-2020

  Volgende week start de collecteweek van het Epilepsiefonds. Collectanten gaan dit jaar niet met hun collectebus langs de deuren, omdat het fonds veiligheid voorop stelt. “Dit was geen eenvoudig besluit”, vertelt Joost Wijnhoud, directeur Epilepsiefonds. “De collecteweek is een van de belangrijkste weken van het jaar voor ons fonds. Gelukkig biedt online collecteren uitkomst. Zo kunnen onze collectanten toch collecteren, maar dan vanuit de veiligheid van hun eigen huis.”

  Lees verder
 • Collecteweek Epilepsiefonds gaat digitaal

  Nieuws

  28-04-2020

  Er is veel veranderd in onze samenleving om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wij hebben als stichting dan ook een onvermijdelijke beslissing moeten nemen over onze huis-aan-huiscollecte. Wij kunnen onze collectanten niet vragen dit jaar langs de deuren te gaan. Dit vinden we voor onze achterban heel erg jammer! Hier vertellen wij u graag meer over.

  Lees verder
 • Joost Wijnhoud nieuwe directeur Epilepsiefonds

  Nieuws

  01-04-2020

  Op 1 april is Joost Wijnhoud gestart als directeur van het Epilepsiefonds. Joost Wijnhoud volgt Martin Boer op die na 18 jaar dienst afscheid neemt en met pensioen gaat.

  Lees verder
 • Gevolgen coronavirus voor voortgang activiteiten en bereikbaarheid

  Nieuws

  24-03-2020

  Het coronavirus treft ons allemaal. Ook bij het Epilepsiefonds volgen we de ontwikkelingen op de voet. Maar ondanks de overheidsmaatregelen blijven we ons volledig inzetten voor mensen met epilepsie en hun naasten. Want dat blijft, ook in deze tijd, hard nodig.

  Lees verder
 • Leveringsproblemen medicijnen tegen epilepsie

  Nieuws

  11-02-2020

  Het Epilepsiefonds vraagt aandacht voor de ernstige situatie rond de levering van anti-epileptica. Door de productie- en leveringsproblemen bij fabrikanten komen veel mensen met epilepsie in de problemen. Dankzij hun medicijnen kunnen zij goed functioneren in de maatschappij, maar wisseling van medicijnen kan direct aanvallen tot gevolg hebben en zelfs levensbedreigend zijn. Het Epilepsiefonds maakt zich zorgen over dit medicijntekort en adviseert om bij het wisselen van medicatie altijd met de neuroloog te overleggen.

  Lees verder
 • Wereldwijde aandacht voor epilepsie

  Nieuws

  10-02-2020

  Vandaag, maandag tien februari, is het Internationale Epilepsie Dag. Deze dag is een globaal evenement dat jaarlijks gevierd wordt, om meer bewustzijn rondom epilepsie te creëren. Het Epilepsiefonds moedigt mensen aan om hun verhaal online te delen, om de onderbelichte aandoening in zichtbaarder te maken.

  Lees verder
 • cheque-2020-middel.png

  Epilepsiefonds ontvangt prachtig bedrag van Vriendenloterij

  Nieuws

  09-02-2020

  Afgelopen donderdag mocht Martin Boer, directeur van het Epilepsiefonds, een prachtig bedrag van de VriendenLoterij in ontvangst nemen. In 2019 is er door de spelers van de VriendenLoterij maar liefst € 742.986,– bijeen gespeeld.

  Lees verder
 • Screenshot_2020-03-17_at_12.12.58.png

  De rol van verouderingsprocessen bij epilepsie

  Nieuws

  31-01-2020

  Het Epilepsiefonds subsidieert jaarlijks veelbelovende wetenschappelijke onderzoeken. In één van de studies die in 2020 start, wordt de rol van verouderingsprocessen bij epilepsie onderzocht en geprobeerd deze terug te draaien. Het doel is om de mechanismes die betrokken zijn bij epilepsie beter te begrijpen en nieuwe manieren te vinden om mensen met epilepsie te behandelen.

  Lees verder