Actueel

Hier vindt u de nieuws- en persberichten die door het Epilepsiefonds zijn uitgebracht.

 • Onderzoek naar belangstelling epilepsiehonden

  Nieuws

  25-10-2018

  In opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport start deze winter een groot onderzoek naar epilepsiehonden. Als onderdeel hiervan wil de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) in kaart brengen hoe mensen over epilepsiehonden denken. Ook willen zij meer weten over de gevolgen van epilepsie voor het leven van mensen met epilepsie en hun naasten. De EUR nodigt u graag uit om uw mening en ervaringen te delen door het invullen van een vragenlijst.

  Lees verder
 • Epilepsiefonds organiseert Nationaal Epilepsie Symposium 2018

  Nieuws

  17-10-2018

  Op 16 november 2018 organiseert het Epilepsiefonds in samenwerking met de Nederlandse Liga tegen Epilepsie en het Platform Epilepsieverpleegkundigen een nieuwe editie van het Nationaal Epilepsie Symposium. Deze vakcursus is bedoeld voor professionals in het medische veld die geïnteresseerd zijn in epilepsie.

  Lees verder
 • CBR doet onderzoek naar autorijden en epilepsie

  Nieuws

  02-10-2018

  In de maand oktober voeren het CBR en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een onderzoek uit over autorijden en epilepsie. Het Epilepsiefonds ondersteunt dit onderzoek.

  Lees verder
 • dance_dance_logo.jpg

  Deelnemers Dance Dance Dance schenken € 25.000,- aan Epilepsiefonds

  Nieuws

  30-08-2018

  Het Epilepsiefonds heeft € 25.000,- ontvangen dankzij het RTL4-programma Dance Dance Dance. Presentator Miljuschka Witzenhausen en chefkok London Loy hebben het afgelopen jaar flink getraind voor een felbegeerde finaleplek, maar helaas heeft de jury ze vlak voor de finale naar huis gestuurd. Maar niet met lege handen: ze namen een cheque van € 25.000,- euro in ontvangst, die ze aan het Epilepsiefonds schonken.

  Lees verder
 • dance_dance_logo.jpg

  Bekende Nederlanders dansen voor Epilepsiefonds

  Nieuws

  24-08-2018

  Vanaf 25 augustus kan er genoten worden van spectaculaire dansmoves in het vierde seizoen van ‘Dance Dance Dance’. Vijf BN’er-duo’s hebben zich de afgelopen maanden letterlijk in het zweet gewerkt voor de winst. Dit jaar dansen ook kookbuddies Miljuschka Witzenhausen en London Loy mee. Zij kozen het Epilepsiefonds als goed doel.

  Lees verder
 • Deelnemers gezocht voor onderzoek naar nieuw middel bij epilepsiepatiënten

  Nieuws

  24-08-2018

  Binnenkort start er bij het CHDR een onderzoek naar de veiligheid en effecten van een mogelijk nieuw middel voor de behandeling van epilepsie. Hiervoor worden vrijwilligers tussen de 18-64 jaar gezocht met de diagnose epilepsie die gebruik maken van één (of meerdere) van de volgende geneesmiddelen: oxcarbazepine (Trileptal), lamotrigine (Lamictal), levetiracetam (Keppra) of Brivaracetam.

  Lees verder
 • DSC_0585_-_kopie.JPG

  Subsidie voor onderzoek naar nasleep epileptische aanval

  Nieuws

  16-08-2018

  Het Epilepsiefonds subsidieert jaarlijks veelbelovende wetenschappelijke onderzoeken. In één van de studies die in 2019 start, zal worden onderzocht of de vervelende nasleep na een aanval verminderd kan worden. Michel van Putten (Medisch Spectrum Twente en Universiteit Twente), Jeannette Hofmeijer (Rijnstate ZH en Universiteit Twente) en Jeroen van Waarde (Rijnstate ziekenhuis) bundelen in dit onderzoek hun kennis.

  Lees verder
 • Jaarverslag 2017 gepubliceerd

  Nieuws

  07-08-2018

  Het Epilepsiefonds verantwoordt ieder jaar graag hoe er gewerkt wordt en wat er bereikt is. Deze resultaten worden samengevoegd in een jaarverslag. Hierin kunt u de belangrijkste resultaten en ontwikkelingen van het afgelopen jaar lezen.

  Lees verder
 • bobby-taart-nieuws.JPG

  Taart en subsidie voor onderzoek dr. Koeleman en dr. Singh

  Nieuws

  19-07-2018

  Het Epilepsiefonds subsidieert veelbelovend onderzoek. In een van de studies die in 2019 start onderzoeken dr. Bobby Koeleman en dr. Sakshi Singh van het UMC Utrecht de mogelijkheid om medicijnen tegen epilepsie gerichter toe te passen door de werkzame stoffen te verpakken in liposomen. Het Epilepsiefonds verraste Koeleman maandag 16 juli met het goede nieuws én een taart.

  Lees verder
 • nightwalk_logo.png

  Gezamenlijk de nacht tegemoet voor het goede doel

  Nieuws

  10-07-2018

  Het Epilepsiefonds organiseert dit jaar de Epilepsie Night Walk ter ere van het 125-jarig bestaan van het fonds. Deze wandeltocht vindt plaats op vrijdagavond 26 oktober, rondom het klooster ‘Providentia’ bij Kempenhaeghe Centrum voor Epilepsiewoonzorg. De aanvang is rond schemertijd, en gezamenlijk wandelen de deelnemers de nacht tegemoet.

  Lees verder
12345...12