Actueel

Hier vindt u de nieuws- en persberichten die door het Epilepsiefonds zijn uitgebracht.

 • maartje-1.png

  Waar ben je als je er even niet bent?

  Nieuws

  13-08-2019

  Filmmaker Maartje Nevejan had als kind korte “wegrakingen”. Ze bleek last te hebben van absence-epilepsie. Nevejan besloot de bijzondere binnenwereld te onderzoeken van mensen die een absence-aanval hebben. Het eindproduct, de documentaire Ik ben er even niet, is deze zomer te zien in verschillende Nederlandse bioscopen. 13 november zal deze ook te zien zijn op NPO2.

  Lees verder
 • cameron_boyce.jpg

  Overleden Disney-acteur Cameron Boyce (20) had epilepsie

  Nieuws

  10-07-2019

  Cameron Boyce, de 20-jarige Disney-acteur die afgelopen zondag in zijn slaap stierf, had epilepsie. Dat meldt TMZ. Zijn familie liet eerder al weten dat de jonge acteur een medische aandoening had waar hij voor behandeld werd.

  Lees verder
 • Subsidieoproep Programma Humane meetmodellen

  Nieuws

  03-07-2019

  Het Epilepsiefonds maakt deel uit van de Gezamenlijke Gezondheidsfondsen (SGF). Op 3 juli is de eerste subsidie-oproep van het PPS-programma humane meetmodellen opengesteld. De call is een initiatief van de SGF en Health~Holland. Er wordt ook samengewerkt met ZonMw, NWO-domein TTW en Stichting Proefdiervrij.

  Lees verder
 • Ik ben er even niet

  Nieuws

  26-06-2019

  Waar ben je als je er even niet bent? Welke ervaringen hebben kinderen die een absences? Is iets dat je niet kan zien er eigenlijk wel?

  Lees verder
 • Extra call wetenschappelijk onderzoek epilepsie en verstandelijke beperking

  Nieuws

  24-06-2019

  Het Epilepsiefonds heeft dit jaar de mogelijkheid om in samenwerking met Amerpoort/SBZ een extra subsidie toe te kennen voor een onderzoek op het gebied van epilepsie in combinatie met een verstandelijke beperking.

  Lees verder
 • IMG_4091.jpg

  Start collecteweek Epilepsiefonds

  Nieuws

  03-06-2019

  Deze week (3 tot en met 8 juni) gaan ruim 20.000 vrijwilligers op pad om huis aan huis te collecteren voor Epilepsiefonds. De opbrengst van de collecte is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek, voorlichtingsactiviteiten, de organisatie van aangepaste vakanties voor mensen met epilepsie en individuele hulp.

  Lees verder
 • Banner2019NIEUW-6KM.jpg

  Tweede editie Epilepsie Night Walk

  Nieuws

  13-05-2019

  Na een geslaagde editie in 2018 organiseert het Epilepsiefonds dit jaar de tweede editie van de Epilepsie Night Walk. Op zaterdagavond 2 november lopen 500 wandelaars in het donker door Bunnik. Deelnemers kunnen zich, net als vorig jaar, laten sponsoren om geld op te halen voor epilepsieonderzoek.

  Lees verder
 • Prestigieuze prijs voor epilepsieonderzoek

  Nieuws

  07-05-2019

  Soms wordt van mensen met epilepsie gezegd dat ze “epilepsie met onbekende oorzaak” hebben. Maarten Titulaer (Erasmus Universitair Medisch Centrum) onderzocht hoe vaak er relevante antistoffen in deze groep aanwezig zijn. Deze antistoffen zouden de oorzaak van de epilepsie kunnen zijn.

  Lees verder
 • Extra call € 50.000,- innovatief idee

  Nieuws

  13-03-2019

  Evenals vorig jaar stelt het Epilepsiefonds € 50.000,- beschikbaar voor een onderzoeker met een innovatief idee. Het idee moet aansprekend zijn voor een breed publiek en het moet duidelijk zijn dat het ten goede komt aan mensen met epilepsie. Het kan een pilot zijn die de aanzet kan vormen voor een nieuw projectidee. Met de subsidie kan het idee worden uitgewerkt.

  Lees verder
 • vriendenloterij-martin.jpg

  Epilepsiefonds ontvangt prachtig bedrag van VriendenLoterij

  Nieuws

  13-02-2019

  Maandag 11 februari vond het Goed Geld Gala plaats. Tijdens dit evenement ontving het Epilepsiefonds een cheque ter waarde van € 687.704,-. Dit bedrag is door de spelers van de Vriendenloterij bij elkaar gespeeld.

  Lees verder