Actueel

Hier vindt u de nieuws- en persberichten die door het Epilepsiefonds zijn uitgebracht.

 • Deelnemers gezocht voor onderzoek epilepsie-hulphonden

  Nieuws

  21-01-2019

  Epilepsie-hulphonden worden getraind om ondersteuning te bieden tijdens en direct na een epileptische aanval. Op dit moment is er onvoldoende kennis over wat een epilepsie-hulphond precies betekent voor de gezondheid en het welzijn van patiënten met epilepsie waarbij medicatie niet werkt. Daarom gaf het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport opdracht onderzoek te doen naar de kosten en effecten van epilepsie-hulphonden. Voor deze studie worden 35 deelnemers gezocht.

  Lees verder
 • Het Epilepsiefonds biedt mensen met epilepsie onbezorgd vakantieplezier!

  Nieuws

  18-12-2018

  De nieuwe vakantiebrochure van het Epilepsiefonds verschijnt binnenkort weer. Deze jaarlijkse uitgave is speciaal samengesteld voor mensen met epilepsie die (nog) niet zelfstandig op vakantie kunnen. Want op vakantie gaan met epilepsie vraagt om een goede voorbereiding. Zowel de vakantieganger als de achterblijvers willen zeker weten dat alles goed geregeld is. Daarom is het Epilepsiefonds aangesloten bij de Nederlandse Branchevereniging Aangepaste Vakanties (NBAV).

  Lees verder
 • Nieuw: (les)materiaal voor basisonderwijs

  Nieuws

  27-11-2018

  Voor leerkrachten en leerlingen in het basisonderwijs heeft het Epilepsiefonds een pakket aan middelen gemaakt om epilepsie onder de aandacht te brengen. Epilepsie komt namelijk geregeld voor op de basisschool maar wordt vaak niet als zodanig herkend. En als het wel herkend wordt, is er nog veel onbekendheid over epilepsie.

  Lees verder
 • TV-programma Radar besteedt aandacht aan medische implantaten waaronder NVS

  Nieuws

  26-11-2018

  Op maandagavond 26 november is er in het TV-programma Radar uitgebreid aandacht voor veiligheid van medische implantaten. Het zal ook gaan over hoe bijwerkingen, complicaties en calamiteiten rondom medische implantaten worden gemeld. In de uitzending komt onder meer Nervus Vagus Stimulatie (NVS), een behandelmethode bij epilepsie aan de orde. Dr. Louis Wagner, voorzitter van de Landelijke Werkgroep NVS en neuroloog bij Kempenhaeghe is één van de genodigden in de uitzending.

  Lees verder
 • Epilepsiefonds ontvangt het predicaat Koninklijk

  Nieuws

  02-11-2018

  Voor het Epilepsiefonds staat dit jaar in het teken van het 125-jarig jubileum. Het fonds is daarmee het oudste gezondheidsfonds van Nederland. Als kers op de taart mocht het fonds donderdag het predicaat Koninklijk in ontvangst nemen uit handen van de commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, Willibrord van Beek.

  Lees verder
 • Ambassadeur Epilepsiefonds is Stoere Vrouw

  Nieuws

  31-10-2018

  Het tijdschrift Margriet viert haar tachtigste verjaardag door tachtig stoere vrouwen een uitbundige hulde te brengen. Vrouwen die aanpakken en dingen voor elkaar krijgen. Die moeilijkheden overwinnen en altijd doorgaan. Vrouwen die grote en kleine dromen waarmaken. En één van deze vrouwen is onze ambassadeur van het Epilepsiefonds: Anne Kien!

  Lees verder
 • Eerste editie Epilepsie Night Walk groot succes

  Nieuws

  31-10-2018

  Op 26 oktober vond de eerste editie van de Epilepsie Night Walk plaats. Meer dan driehonderd mensen verzamelden zich ’s avonds op het terrein van epilepsiekliniek Kempenhaeghe. Ouders met kinderen, mensen in rolstoelen, groepjes vriendinnen, bewoners van Kempenhaeghe, vrijwilligers van het Epilepsiefonds. Allemaal hadden ze één ding gemeen: zich samen sterk maken tegen epilepsie. Daarom wandelden we met z’n allen door de nachtelijke herfstbossen, om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar epilepsie.

  Lees verder
 • Onderzoek naar belangstelling epilepsiehonden

  Nieuws

  25-10-2018

  In opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport start deze winter een groot onderzoek naar epilepsiehonden. Als onderdeel hiervan wil de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) in kaart brengen hoe mensen over epilepsiehonden denken. Ook willen zij meer weten over de gevolgen van epilepsie voor het leven van mensen met epilepsie en hun naasten. De EUR nodigt u graag uit om uw mening en ervaringen te delen door het invullen van een vragenlijst.

  Lees verder
 • Epilepsiefonds organiseert Nationaal Epilepsie Symposium 2018

  Nieuws

  17-10-2018

  Op 16 november 2018 organiseert het Epilepsiefonds in samenwerking met de Nederlandse Liga tegen Epilepsie en het Platform Epilepsieverpleegkundigen een nieuwe editie van het Nationaal Epilepsie Symposium. Deze vakcursus is bedoeld voor professionals in het medische veld die geïnteresseerd zijn in epilepsie.

  Lees verder
 • CBR doet onderzoek naar autorijden en epilepsie

  Nieuws

  02-10-2018

  In de maand oktober voeren het CBR en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een onderzoek uit over autorijden en epilepsie. Het Epilepsiefonds ondersteunt dit onderzoek.

  Lees verder
12345...13