Actueel

Hier vindt u de nieuws- en persberichten die door het Epilepsiefonds zijn uitgebracht.

 • Banner2019NIEUW-6KM.jpg

  Tweede editie Epilepsie Night Walk

  Nieuws

  13-05-2019

  Na een geslaagde editie in 2018 organiseert het Epilepsiefonds dit jaar de tweede editie van de Epilepsie Night Walk. Op zaterdagavond 2 november lopen 500 wandelaars in het donker door Bunnik. Deelnemers kunnen zich, net als vorig jaar, laten sponsoren om geld op te halen voor epilepsieonderzoek.

  Lees verder
 • Prestigieuze prijs voor epilepsieonderzoek

  Nieuws

  07-05-2019

  Soms wordt van mensen met epilepsie gezegd dat ze “epilepsie met onbekende oorzaak” hebben. Maarten Titulaer (Erasmus Universitair Medisch Centrum) onderzocht hoe vaak er relevante antistoffen in deze groep aanwezig zijn. Deze antistoffen zouden de oorzaak van de epilepsie kunnen zijn.

  Lees verder
 • Extra call € 50.000,- innovatief idee

  Nieuws

  13-03-2019

  Evenals vorig jaar stelt het Epilepsiefonds € 50.000,- beschikbaar voor een onderzoeker met een innovatief idee. Het idee moet aansprekend zijn voor een breed publiek en het moet duidelijk zijn dat het ten goede komt aan mensen met epilepsie. Het kan een pilot zijn die de aanzet kan vormen voor een nieuw projectidee. Met de subsidie kan het idee worden uitgewerkt.

  Lees verder
 • vriendenloterij-martin.jpg

  Epilepsiefonds ontvangt prachtig bedrag van VriendenLoterij

  Nieuws

  13-02-2019

  Maandag 11 februari vond het Goed Geld Gala plaats. Tijdens dit evenement ontving het Epilepsiefonds een cheque ter waarde van € 687.704,-. Dit bedrag is door de spelers van de Vriendenloterij bij elkaar gespeeld.

  Lees verder
 • Nieuwe leerstoel voor onderzoek naar neuromodulatie en epilepsie

  Nieuws

  06-02-2019

  Per 1 februari vervult neuroloog professor dr. Paul Boon niet alleen een centrale rol in het wetenschappelijk onderzoek bij Kempenhaeghe, maar vervult hij naast zijn hoogleraarschap aan de Universiteit van Gent een tweede leerstoel aan de Technische Universiteit in Eindhoven. In deze functie gaat Boon zich de komende jaren bezighouden met neuromodulatie en epilepsie.

  Lees verder
 • Deelnemers gezocht voor onderzoek epilepsie-hulphonden

  Nieuws

  21-01-2019

  Epilepsie-hulphonden worden getraind om ondersteuning te bieden tijdens en direct na een epileptische aanval. Op dit moment is er onvoldoende kennis over wat een epilepsie-hulphond precies betekent voor de gezondheid en het welzijn van patiënten met epilepsie waarbij medicatie niet werkt. Daarom gaf het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport opdracht onderzoek te doen naar de kosten en effecten van epilepsie-hulphonden. Voor deze studie worden 35 deelnemers gezocht.

  Lees verder
 • Het Epilepsiefonds biedt mensen met epilepsie onbezorgd vakantieplezier!

  Nieuws

  18-12-2018

  De nieuwe vakantiebrochure van het Epilepsiefonds verschijnt binnenkort weer. Deze jaarlijkse uitgave is speciaal samengesteld voor mensen met epilepsie die (nog) niet zelfstandig op vakantie kunnen. Want op vakantie gaan met epilepsie vraagt om een goede voorbereiding. Zowel de vakantieganger als de achterblijvers willen zeker weten dat alles goed geregeld is. Daarom is het Epilepsiefonds aangesloten bij de Nederlandse Branchevereniging Aangepaste Vakanties (NBAV).

  Lees verder
 • Nieuw: (les)materiaal voor basisonderwijs

  Nieuws

  27-11-2018

  Voor leerkrachten en leerlingen in het basisonderwijs heeft het Epilepsiefonds een pakket aan middelen gemaakt om epilepsie onder de aandacht te brengen. Epilepsie komt namelijk geregeld voor op de basisschool maar wordt vaak niet als zodanig herkend. En als het wel herkend wordt, is er nog veel onbekendheid over epilepsie.

  Lees verder
 • TV-programma Radar besteedt aandacht aan medische implantaten waaronder NVS

  Nieuws

  26-11-2018

  Op maandagavond 26 november is er in het TV-programma Radar uitgebreid aandacht voor veiligheid van medische implantaten. Het zal ook gaan over hoe bijwerkingen, complicaties en calamiteiten rondom medische implantaten worden gemeld. In de uitzending komt onder meer Nervus Vagus Stimulatie (NVS), een behandelmethode bij epilepsie aan de orde. Dr. Louis Wagner, voorzitter van de Landelijke Werkgroep NVS en neuroloog bij Kempenhaeghe is één van de genodigden in de uitzending.

  Lees verder
 • Epilepsiefonds ontvangt het predicaat Koninklijk

  Nieuws

  02-11-2018

  Voor het Epilepsiefonds staat dit jaar in het teken van het 125-jarig jubileum. Het fonds is daarmee het oudste gezondheidsfonds van Nederland. Als kers op de taart mocht het fonds donderdag het predicaat Koninklijk in ontvangst nemen uit handen van de commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, Willibrord van Beek.

  Lees verder
12345...13