Actueel

Hier vindt u de nieuws- en persberichten die door het Epilepsiefonds zijn uitgebracht.

 • Joost Wijnhoud nieuwe directeur Epilepsiefonds

  Nieuws

  01-04-2020

  Op 1 april is Joost Wijnhoud gestart als directeur van het Epilepsiefonds. Joost Wijnhoud volgt Martin Boer op die na 18 jaar dienst afscheid neemt en met pensioen gaat.

  Lees verder
 • Gevolgen coronavirus voor voortgang activiteiten en bereikbaarheid

  Nieuws

  24-03-2020

  Het coronavirus treft ons allemaal. Ook bij het Epilepsiefonds volgen we de ontwikkelingen op de voet. Maar ondanks de overheidsmaatregelen blijven we ons volledig inzetten voor mensen met epilepsie en hun naasten. Want dat blijft, ook in deze tijd, hard nodig.

  Lees verder
 • Coronavirus en epilepsie

  Nieuws

  16-03-2020

  UPDATE: 9 september 2020

  Lees verder
 • Leveringsproblemen medicijnen tegen epilepsie

  Nieuws

  11-02-2020

  Het Epilepsiefonds vraagt aandacht voor de ernstige situatie rond de levering van anti-epileptica. Door de productie- en leveringsproblemen bij fabrikanten komen veel mensen met epilepsie in de problemen. Dankzij hun medicijnen kunnen zij goed functioneren in de maatschappij, maar wisseling van medicijnen kan direct aanvallen tot gevolg hebben en zelfs levensbedreigend zijn. Het Epilepsiefonds maakt zich zorgen over dit medicijntekort en adviseert om bij het wisselen van medicatie altijd met de neuroloog te overleggen.

  Lees verder
 • Wereldwijde aandacht voor epilepsie

  Nieuws

  10-02-2020

  Vandaag, maandag tien februari, is het Internationale Epilepsie Dag. Deze dag is een globaal evenement dat jaarlijks gevierd wordt, om meer bewustzijn rondom epilepsie te creëren. Het Epilepsiefonds moedigt mensen aan om hun verhaal online te delen, om de onderbelichte aandoening in zichtbaarder te maken.

  Lees verder
 • cheque-2020-middel.png

  Epilepsiefonds ontvangt prachtig bedrag van Vriendenloterij

  Nieuws

  09-02-2020

  Afgelopen donderdag mocht Martin Boer, directeur van het Epilepsiefonds, een prachtig bedrag van de VriendenLoterij in ontvangst nemen. In 2019 is er door de spelers van de VriendenLoterij maar liefst € 742.986,– bijeen gespeeld.

  Lees verder
 • Screenshot_2020-03-17_at_12.12.58.png

  De rol van verouderingsprocessen bij epilepsie

  Nieuws

  31-01-2020

  Het Epilepsiefonds subsidieert jaarlijks veelbelovende wetenschappelijke onderzoeken. In één van de studies die in 2020 start, wordt de rol van verouderingsprocessen bij epilepsie onderzocht en geprobeerd deze terug te draaien. Het doel is om de mechanismes die betrokken zijn bij epilepsie beter te begrijpen en nieuwe manieren te vinden om mensen met epilepsie te behandelen.

  Lees verder
 • logo_cafe.png

  Epilepsie Cafés in 2020

  Nieuws

  07-01-2020

  Het Epilepsie Café, de ontmoetingsplek voor mensen met epilepsie en hun naasten, is per 1 januari 2020 overgenomen door het Epilepsiefonds als onderdeel van de samenwerking met de Epilepsie Vereniging Nederland.

  Lees verder
 • ef-en-evn.png

  Bundeling van krachten voor mensen met epilepsie

  Nieuws

  18-12-2019

  Het Epilepsiefonds en de Epilepsie Vereniging Nederland (EVN) gaan per 1 januari 2020 intensief samenwerken om meer te kunnen betekenen voor mensen met epilepsie en hun omgeving. Woensdag 18 december om 16.30 uur tekenen beide partijen de overeenkomst en is de nieuwe epilepsie-organisatie een feit.

  Lees verder
 • Miljuschka_Night_Walk.JPG

  Een stapje dichter bij de genezing van epilepsie

  Nieuws

  04-11-2019

  Zaterdag 2 november vond de tweede editie van de Epilepsie Night Walk plaats. Vanuit de Landgoederij in Bunnik liepen meer dan 430 mensen de nacht tegemoet. Zij werden hiervoor gesponsord door vrienden en bekenden en haalden zo geld op voor wetenschappelijk onderzoek naar epilepsie.

  Lees verder