Actueel

Hier vindt u de nieuws- en persberichten die door het Epilepsiefonds zijn uitgebracht.

 • 48-2.jpg

  1,5 miljoen euro voor onderzoek naar zenuwvezelverbindingen

  Nieuws

  18-02-2015

  Hoogleraar Jeroen Pasterkamp heeft een Vici-beurs van NWO ontvangen voor zijn onderzoek naar zenuwvezelverbindingen. Pasterkamp verwacht met zijn onderzoek meer inzicht te krijgen in hersenaandoeningen zoals epilepsie.

  Lees verder
 • Opbrengst_lotenverkoop_VriendenLoterij_2014.jpg

  VriendenLoterij steunt Epilepsiefonds met 530.882 euro

  Nieuws

  12-02-2015

  Op woensdagavond 11 februari ontving het Epilepsiefonds 530.882 euro van de VriendenLoterij. Dit bedrag levert een belangrijke bijdrage aan ons werk voor mensen met epilepsie.

  Lees verder
 • Wijzigingen in regels autorijden per 1 april

  Nieuws

  12-02-2015

  Minster Schultz (Infrastructuur en Milieu) is van plan om per 1 april 2015 een aantal adviezen van de Gezondheidsraad over het keuringsproces bij verschillende aandoeningen over te nemen. Dit heeft ook gevolgen voor mensen met epilepsie.

  Lees verder
 • Epilepsiefonds lanceert nieuwe website op Wereld Epilepsiedag

  Persbericht

  05-02-2015

  9 februari is het Wereld Epilepsiedag. Op deze dag wordt internationaal aandacht besteed aan deze aandoening. Een uitgelezen moment voor het Epilepsiefonds om de nieuwe website te promoten waarop aanstaande maandag het verhaal van Dirk Kuijt te lezen is. Hij is vader van een zoon met epilepsie.

  Lees verder
 • Wereld_Epilepsiedag_9_februari.jpg

  9 februari Wereld Epilepsiedag

  Nieuws

  03-02-2015

  Maandag 9 februari is het Wereld Epilepsiedag, een dag waarop internationaal aandacht wordt gevraagd voor epilepsie.

  Lees verder
 • Epilepsiefonds en EVN in hetzelfde pand gevestigd

  Nieuws

  23-12-2014

  Vanaf 1 januari 2015 betrekt de Epilepsie Vereniging Nederland (EVN) het kantoorpand aan De Molen 35 in Houten, waar ook het Epilepsiefonds is gevestigd.

  Lees verder
 • Eppy.jpg

  Denk mee over nieuwe versie van app voor mensen met epilepsie

  Nieuws

  09-10-2014

  Het Epilepsiefonds is benieuwd naar uw mening over Eppy, de smartphone-applicatie voor mensen met epilepsie. Maakt u gebruik van Eppy? Of hebt u in het verleden de app weleens gebruikt? Wij horen graag uw ervaringen!

  Lees verder
 • Meldpunt_Medicijnen.jpg

  Meldactie over het wisselen van medicijnen

  Nieuws

  12-09-2014

  Het IVM is een meldactie gestart voor klachten over het wisselen van medicijnen. Om de kosten van het medicijngebruik zo laag mogelijk te houden, vergoeden de meeste zorgverzekeraars van sommige medicijnen alleen de goedkopere variant. En welk middel het goedkoopste is, kan nogal eens veranderen. Iemand kan dus opeens een ander soort van een middel meekrijgen als hij of zij naar de apotheek gaat. Bij aandoeningen zoals epilepsie kan dit grote gevolgen hebben.

  Lees verder
 • Advies aanscherping beperkingen voor gebruik valproaat bij vrouwen en meisjes

  Nieuws

  28-07-2014

  Het CBG heeft een bericht verspreid over het gebruik van valproaat-bevattende geneesmiddelen. Het PRAC, het Europese geneesmiddelenbewakingscomité waarin het CBG is vertegenwoordigd, heeft namelijk de aanbeveling gedaan de beperkingen van het gebruik van valproaat-bevattende geneesmiddelen bij vrouwen en meisjes verder aan te scherpen.

  Lees verder
 • Stockbeeld_wetenschappelijk_onderzoek.jpg

  Bijna zes ton voor noodzakelijk onderzoek naar epilepsie

  Persbericht

  18-06-2014

  Vandaag maakt het Epilepsiefonds bekend welke ingediende onderzoeksprojecten vanaf 2015 subsidie ontvangen. Het gaat om drie veelbelovende projecten. In totaal wordt 588.395 euro aan subsidie verstrekt.

  Lees verder