Actueel

Hier vindt u de nieuws- en persberichten die door het Epilepsiefonds zijn uitgebracht.

 • Eppy.jpg

  Denk mee over nieuwe versie van app voor mensen met epilepsie

  Nieuws

  09-10-2014

  Het Epilepsiefonds is benieuwd naar uw mening over Eppy, de smartphone-applicatie voor mensen met epilepsie. Maakt u gebruik van Eppy? Of hebt u in het verleden de app weleens gebruikt? Wij horen graag uw ervaringen!

  Lees verder
 • Meldpunt_Medicijnen.jpg

  Meldactie over het wisselen van medicijnen

  Nieuws

  12-09-2014

  Het IVM is een meldactie gestart voor klachten over het wisselen van medicijnen. Om de kosten van het medicijngebruik zo laag mogelijk te houden, vergoeden de meeste zorgverzekeraars van sommige medicijnen alleen de goedkopere variant. En welk middel het goedkoopste is, kan nogal eens veranderen. Iemand kan dus opeens een ander soort van een middel meekrijgen als hij of zij naar de apotheek gaat. Bij aandoeningen zoals epilepsie kan dit grote gevolgen hebben.

  Lees verder
 • Advies aanscherping beperkingen voor gebruik valproaat bij vrouwen en meisjes

  Nieuws

  28-07-2014

  Het CBG heeft een bericht verspreid over het gebruik van valproaat-bevattende geneesmiddelen. Het PRAC, het Europese geneesmiddelenbewakingscomité waarin het CBG is vertegenwoordigd, heeft namelijk de aanbeveling gedaan de beperkingen van het gebruik van valproaat-bevattende geneesmiddelen bij vrouwen en meisjes verder aan te scherpen.

  Lees verder
 • Stockbeeld_wetenschappelijk_onderzoek.jpg

  Bijna zes ton voor noodzakelijk onderzoek naar epilepsie

  Persbericht

  18-06-2014

  Vandaag maakt het Epilepsiefonds bekend welke ingediende onderzoeksprojecten vanaf 2015 subsidie ontvangen. Het gaat om drie veelbelovende projecten. In totaal wordt 588.395 euro aan subsidie verstrekt.

  Lees verder
 • Caspar_en_Ankie.jpg

  Epilepsie kan ingrijpende gevolgen hebben

  Persbericht

  28-05-2014

  Epilepsie kan soms ingrijpende gevolgen hebben, zoals bij Caspar. Hij kreeg een complex partiële aanval op een perron. Hij verloor zijn bewustzijn, bleef doorlopen en viel op het spoor.

  Lees verder
 • Astrid_en_Marte.jpg

  Astrid Joosten op bezoek bij vierjarige hoofdrolspeelster campagne Epilepsiefonds

  Persbericht

  27-05-2014

  Vorig jaar speelden Astrid Joosten en de kleine Marte de hoofdrol in de voorlichtingscampagne van het Epilepsiefonds. Dit jaar komt de campagne wederom op radio en televisie. Maar niet zonder een weerzien van Astrid en Marte, want we zijn natuurlijk heel benieuwd hoe het nu met Marte gaat!

  Lees verder
 • Melanie.jpg

  Onzichtbare epilepsie met desastreuze gevolgen

  Persbericht

  05-02-2014

  Na 2 grote nachtelijke epileptische aanvallen werd bij Melanie epilepsie vastgesteld. Ze was zeven jaar. De medicijnen leken goed te werken maar een half jaar later ging het opeens hard achteruit met Melanie.

  Lees verder
 • Floor_Jansen.jpg

  Groot onderzoek naar beste behandeling ‘onzichtbare’ epilepsie

  Persbericht

  05-02-2014

  Sommige kinderen hebben een vorm van epilepsie die 's nachts optreedt en waarbij niet altijd zichtbare aanvallen optreden. Kinderneuroloog Floor Jansen onderzoekt met 20 andere Europese centra hoe epilepsie met ESES het beste kan worden behandeld.

  Lees verder