Actueel

Hier vindt u de nieuws- en persberichten die door het Epilepsiefonds zijn uitgebracht.

 • Epilepsiefonds_TotalDesign.jpg

  Epilepsiefonds kiest voor Total Design

  Nieuws

  15-12-2020

  Het Koninklijk Epilepsiefonds is het oudste gezondheidsfonds van Nederland. Na het samengaan met de Epilepsie Vereniging wil het als één team een nieuwe start te maken. Met gebundelde krachten kan er meer worden bijgedragen worden aan onderzoek, informatie en ontmoeting.

  Lees verder
 • Screenshot_2020-12-01_at_10.28.31.png

  Nieuwe online serie Levensliedjes maakt psychische problematiek onder jongeren bespreekbaar

  Nieuws

  03-12-2020

  MIND en de Hersenstichting lanceren op 3 december Levensliedjes, een online videoserie op de kanalen van jongerencommunity 2K40. In de serie gaan jongeren met mentale problemen op stap met een Nederlandse artiest en creëren zij samen een nieuw nummer dat hen helpt het gesprek aan te gaan over hun mentale gezondheid.

  Lees verder
 • Exclusief bij Coop: Miljuschka’s bakproducten

  Nieuws

  02-12-2020

  Miljuschka Witzenhausen is ambassadaur van het Epilepsiefonds, en weet als geen ander hoe je lekkere baksels maakt en welke spullen je daarvoor nodig hebt. Daarom koop je nu tijdelijk exclusief bij Coop 15 verschillende bakproducten van Miljuschka.

  Lees verder
 • Koop een Gluurpietje, steun mensen met epilepsie

  Nieuws

  30-11-2020

  Begin dit jaar, toen de eerste lockdown van start ging, was er de berenjacht. Dit was een initiatief om kinderen te vermaken, overgewaaid vanuit België en Australië. Mensen zetten massaal knuffels voor het raam, zodat kinderen tijdens het wandelen op “berenjacht” konden. Aan die actie wordt nu een vervolg gegeven: Gluurpietjes.

  Lees verder
 • Kinderen van groep 8 komen in actie!

  Nieuws

  24-11-2020

  Ieder jaar verzorgt groep 8 van basisschool De Ark in Espel een goede doelenactie. Dit jaar kwamen zij in actie voor het Epilepsiefonds. Maar vanwege de corona-maatregelen, ging het dit jaar iets anders dan gebruikelijk.

  Lees verder
 • Geen vakantiereizen in 2021

  Nieuws

  18-11-2020

  Normaliter krijgen onze vakantiedeelnemers en -vrijwilligers rond deze tijd onze eerste berichten over de vakantiereizen van het komende jaar. Helaas loopt heel veel dit jaar totaal anders. De situatie met betrekking tot het coronavirus veroorzaakt een ongekende periode van onzekerheid en crisis in Nederland. Dit heeft voor het Epilepsiefonds al tot gevolg gehad dat wij het reisprogramma van 2020 bijna volledig hebben moeten annuleren.

  Lees verder
 • Bak een taart met Miljuschka!

  Nieuws

  18-11-2020

  Vanaf vandaag liggen Miljuschka's bakproducten in de supermarkt. Dit maakt de tv-kok trots op Instagram bekend. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar het Epilepsiefonds.

  Lees verder
 • Stap over van zorgverzekering én doneer aan het Epilepsiefonds

  Nieuws

  13-11-2020

  Twee studenten uit Delft zaten tijdens de eerste lockdown niet stil... Tom Schuurmans en Dennis Botman creëerden in een paar maanden tijd een online platform waarmee je tijdens het overstappen van zorgverzekering zonder enige kosten ook een goed doel steunt. “Zo kun je op de meest eenvoudige manier ooit doneren aan een goed doel. Zonder dat dit kosten met zich meebrengt voor zowel het goede doel als de donateur!”, legt het tweetal uit.

  Lees verder
 • miljushka_shoot1.jpg

  Miljuschka veilt foto uit Het Perfecte Plaatje

  Nieuws

  10-11-2020

  Toen de kans zich voordeed om mee te doen met Het Perfecte Plaatje, hoefde Miljuschka Witzenhausen geen twee keer na te denken. Ze greep de kans met beide handen aan en heeft aangegeven voor eerlijke foto’s te gaan, zonder trucage. “Eens even kijken of mij dat net zo goed afgaat als koken”, aldus de televisiekok op Instagram.

  Lees verder
 • DSC_0295.jpg

  ICE Endex reikt cheque van 5.000 euro uit

  Nieuws

  26-10-2020

  Op donderdag 22 oktober heeft ICE Endex een cheque ter waarde van 5.000 euro uitgereikt aan het Epilepsiefonds. De cheque is overhandigd door Wouter de Klein, Commercial Director van ICE Endex. Samen met zijn dochter, Marte, overhandigde hij de cheque aan Joost Wijnhoud, directeur Epilepsiefonds.

  Lees verder