Actueel

Hier vindt u de nieuws- en persberichten die door het Epilepsiefonds zijn uitgebracht.

 • Kinderen van groep 8 komen in actie!

  Nieuws

  24-11-2020

  Ieder jaar verzorgt groep 8 van basisschool De Ark in Espel een goede doelenactie. Dit jaar kwamen zij in actie voor het Epilepsiefonds. Maar vanwege de corona-maatregelen, ging het dit jaar iets anders dan gebruikelijk.

  Lees verder
 • Geen vakantiereizen in 2021

  Nieuws

  18-11-2020

  Normaliter krijgen onze vakantiedeelnemers en -vrijwilligers rond deze tijd onze eerste berichten over de vakantiereizen van het komende jaar. Helaas loopt heel veel dit jaar totaal anders. De situatie met betrekking tot het coronavirus veroorzaakt een ongekende periode van onzekerheid en crisis in Nederland. Dit heeft voor het Epilepsiefonds al tot gevolg gehad dat wij het reisprogramma van 2020 bijna volledig hebben moeten annuleren.

  Lees verder
 • Bak een taart met Miljuschka!

  Nieuws

  18-11-2020

  Vanaf vandaag liggen Miljuschka's bakproducten in de supermarkt. Dit maakt de tv-kok trots op Instagram bekend. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar het Epilepsiefonds.

  Lees verder
 • Stap over van zorgverzekering én doneer aan het Epilepsiefonds

  Nieuws

  13-11-2020

  Twee studenten uit Delft zaten tijdens de eerste lockdown niet stil... Tom Schuurmans en Dennis Botman creëerden in een paar maanden tijd een online platform waarmee je tijdens het overstappen van zorgverzekering zonder enige kosten ook een goed doel steunt. “Zo kun je op de meest eenvoudige manier ooit doneren aan een goed doel. Zonder dat dit kosten met zich meebrengt voor zowel het goede doel als de donateur!”, legt het tweetal uit.

  Lees verder
 • miljushka_shoot1.jpg

  Miljuschka veilt foto uit Het Perfecte Plaatje

  Nieuws

  10-11-2020

  Toen de kans zich voordeed om mee te doen met Het Perfecte Plaatje, hoefde Miljuschka Witzenhausen geen twee keer na te denken. Ze greep de kans met beide handen aan en heeft aangegeven voor eerlijke foto’s te gaan, zonder trucage. “Eens even kijken of mij dat net zo goed afgaat als koken”, aldus de televisiekok op Instagram.

  Lees verder
 • DSC_0295.jpg

  ICE Endex reikt cheque van 5.000 euro uit

  Nieuws

  26-10-2020

  Op donderdag 22 oktober heeft ICE Endex een cheque ter waarde van 5.000 euro uitgereikt aan het Epilepsiefonds. De cheque is overhandigd door Wouter de Klein, Commercial Director van ICE Endex. Samen met zijn dochter, Marte, overhandigde hij de cheque aan Joost Wijnhoud, directeur Epilepsiefonds.

  Lees verder
 • 20201001_142408.jpg

  Het proefschrift van Bart van den Munckhof

  Nieuws

  07-10-2020

  Lees verder
 • riley1.jpg

  Tamara in actie voor haar zoon, Riley (8)

  Nieuws

  30-09-2020

  Twee jaar geleden hadden Tamara en haar man een tienminutengesprek op de school van haar zoon, Riley. Hij zat toen in groep twee. Tamara: “Riley speelde op de gang terwijl wij met zijn juf in gesprek waren. Opeens vloog de deur open en riep een andere moeder paniekerig: ‘je kind, je kind!’

  Lees verder
 • novi9.jpg

  Nathalie in actie voor haar dochter, Novi (1)

  Nieuws

  17-09-2020

  Novi (1) kreeg haar eerste epileptische aanval toen ze pas zes maanden oud was. Haar moeder, Nathalie, gaf op de bank een avondflesje. “Opeens begon Novi te trillen, ze werd lichamelijk wat onrustig. Ik keek haar aan, haar ogen draaiden weg. Toen ik geen contact met haar kon maken, raakte ik in paniek.” Gelukkig kwam Novi zelf weer uit de aanval. Nathalie liet haar dochter meteen onderzoeken en al snel bleek: epilepsie.

  Lees verder
 • LR-Hoofdfoto_Betekenisweek_2020_-_gemaakt_door_Esther_Malmberg_Fotografie.jpg

  Gratis op de foto tijdens de Betekenisweek

  Nieuws

  02-09-2020

  Reeds drie keer eerder vond de Betekenisweek van het Moment Design Collectief plaats. Een hartverwarmende week, waarbij mensen met een ingrijpende ziekte of aandoening de kans krijgen even onbezorgd te genieten met die ene speciale persoon, die er altijd voor hen is. Dit doen we tijdens een indrukwekkende fotosessie. De vele ontroerende reacties hebben de fotografen doen besluiten, om ook dit jaar weer gezamenlijk 50 fotosessies door heel Nederland weg te geven.

  Lees verder