Actueel

Hier vindt u de nieuws- en persberichten die door het Epilepsiefonds zijn uitgebracht.

 • Vacature: Huishoudelijke hulp (m/v) voor 15 uur per week

  Nieuws

  21-01-2020

  Het Epilepsiefonds zoekt per direct een nette huishoudelijke hulp (m/v) voor 15 uur per week vanaf februari 2020.

  Lees verder
 • logo_cafe.png

  Epilepsie Cafés in 2020

  Nieuws

  07-01-2020

  Het Epilepsie Café, de ontmoetingsplek voor mensen met epilepsie en hun naasten, is per 1 januari 2020 overgenomen door het Epilepsiefonds als onderdeel van de samenwerking met de Epilepsie Vereniging Nederland.

  Lees verder
 • ef-en-evn.png

  Bundeling van krachten voor mensen met epilepsie

  Nieuws

  18-12-2019

  Het Epilepsiefonds en de Epilepsie Vereniging Nederland (EVN) gaan per 1 januari 2020 intensief samenwerken om meer te kunnen betekenen voor mensen met epilepsie en hun omgeving. Woensdag 18 december om 16.30 uur tekenen beide partijen de overeenkomst en is de nieuwe epilepsie-organisatie een feit.

  Lees verder
 • Miljuschka_Night_Walk.JPG

  Een stapje dichter bij de genezing van epilepsie

  Nieuws

  04-11-2019

  Zaterdag 2 november vond de tweede editie van de Epilepsie Night Walk plaats. Vanuit de Landgoederij in Bunnik liepen meer dan 430 mensen de nacht tegemoet. Zij werden hiervoor gesponsord door vrienden en bekenden en haalden zo geld op voor wetenschappelijk onderzoek naar epilepsie.

  Lees verder
 • Miljuschka Witzenhausen opent Epilepsie Night Walk

  Nieuws

  08-10-2019

  De dochter van Miljuschka Witzenhausen heeft epilepsie. Omdat zij uit eigen ervaring weet hoe groot de impact van de aandoening is, zet zij zich in voor het Epilepsiefonds. Tijdens de Epilepsie Night Walk geeft zij het startschot. Zien we je op 2 november in Bunnik?

  Lees verder
 • innerwolf1.png

  Documentaire over epilepsie genomineerd voor Gouden Kalf

  Nieuws

  02-10-2019

  If You Are Not There, Where Are You? (IYANTWAY) is dubbel genomineerd voor een Gouden Kalf op het Nederlands Film Festival. "Ik ben er even niet" voor beste lange documentaire en de virtual reality-installatie "In My Absence" voor voor beste Interactive.

  Lees verder
 • Help, mijn kind heeft epilepsie!

  Nieuws

  01-10-2019

  Remco kreeg epilepsie toen hij 14 jaar was. De diagnose heeft zijn leven en dat van zijn omgeving behoorlijk overhoop gehaald. En dat in een toch al heftige periode: de puberteit.

  Lees verder
 • Vacature: vrijwilliger belteam (m/v) voor twee dagen per week

  Nieuws

  30-09-2019

  Het Epilepsiefonds zoekt per direct een vrijwilliger voor het belteam (m/v) voor minimaal twee dagen per week voor de periode van september t/m mei.

  Lees verder
 • Studie mogelijk gemaakt door subsidie van het Epilepsiefonds

  Nieuws

  14-08-2019

  Voor het eerst worden in ’s werelds meest krachtige MRI-scanner mensen met epilepsie onderzocht. Op die manier hopen onderzoekers dat ze de bron waaruit epilepsie ontstaat, kunnen opsporen bij mensen met epilepsie bij wie dat voorheen niet kon. Het is een onderzoek van neurochirurgen en neurologen van het Academisch Centrum voor Epileptologie van het Maastricht UMC+ en Kempenhaeghe. Ruim twee ton subsidie van het Epilepsiefonds maakt de studie mogelijk.

  Lees verder
 • maartje-1.png

  Waar ben je als je er even niet bent?

  Nieuws

  13-08-2019

  Filmmaker Maartje Nevejan had als kind korte “wegrakingen”. Ze bleek last te hebben van absence-epilepsie. Nevejan besloot de bijzondere binnenwereld te onderzoeken van mensen die een absence-aanval hebben. Het eindproduct, de documentaire Ik ben er even niet, is deze zomer te zien in verschillende Nederlandse bioscopen. 13 november zal deze ook te zien zijn op NPO2.

  Lees verder
12345...13