Header Kinderen met Epilepsie
Naar www.epilepsie.nl

Deze website is speciaal voor kinderen.


Heb je zelf epilepsie of ken je iemand die dat heeft? Zoek je informatie voor een werkstuk of spreekbeurt? Op deze website vind je veel informatie speciaal voor jou!

Epilepsie en aanvallen

Epilepsie is een soort kortsluiting in de hersenen. Bij epilepsie krijg je aanvallen. Er zijn veel verschillende soorten aanvallen. Drie soorten die veel voorkomen, zijn.

 

1. Ik-ben-er-even-niet-bij-aanval (absence)

2. Pluk-en-smak-aanval (complexe partiële aanval)

3. Grote aanval (tonisch-clonische aanval)

 

Lees meer...

Daan

Daan is zes jaar. Hij houdt van rennen, zwemmen, spelen en plezier maken. Toen Daan op een dag aan het spelen was, viel hij zomaar op de grond.

 

 

Hij werd stijf en daarna beefde hij over zijn hele lichaam. Het duurde niet lang, maar het maakte de ouders van Daan wel bang. Daan voelde er zelf niets van, maar hij was daarna wel heel erg moe. Wil je meer weten over epilepsie, lees dan hier verder…Sandra en Ramon

Bij Sandra en Ramon is het anders dan bij Daan. Sandra is dertien en zit in de brugklas. Ze gaat naar school en doet allerlei leuke dingen, zoals dansen en winkelen. Ze heeft al acht jaar epilepsie. Ramon is ook dertien. Ook hij heeft epilepsie, maar die is weer anders dan die van Sandra. Wil je meer weten over hun epilepsie, lees dan het werkboek voor groep 7 en 8.

Ouders, leerkrachten en geïnteresseerden

Spreekbeurt over epilepsie

Hier vind je allerlei informatie die je kunt gebruiken bij je spreekbeurt.

Hersenwerk

Zin om even te puzzelen? Alle woorden die je moet zoeken hebben te maken met epilepsie.

 

 

 

 

 

 

 

 


Klik hier voor de uitleg.

Praat mee op het forum!